tisdag, februari 16, 2016

En vecka till sportlov...

...och myyyycket på gång på Backabibblan. Fortfarande är Bokjuryröstningen det som tar mest tid på bibliotekslektionerna men vi börjar komma mer än halvvägs igenom nu, några grupper blev till och med klara i slutet på förra veckan och idag.

I morgon är det skolbibliotekariemöte på Skolbibliotekscentralen. Då träffas alla skolbibliotekarier i Lund. Då ska jag berätta lite om hur vi jobbar med Bokjuryn på Backa. Me anledning av det kollade jag av på bloggen hur länge jag röstat med elever i Bokjuryn på nätet och fann att det är sedan 2007. Det har varit en ganska lång och knackig resa. Barnens biblioteks hemsida har inte alltid varit så stabil som man kunnat önska. Men det har blivit bättre genom åren och de är alltid väldigt snabba och hjälpsamma i sin support, så tveka aldrig att ta kontakt med dem om något strular.

På onsdag är jag på fortbildning hela dagen, det är Btj's förlagsdagar späckade med information om årets boknyheter. Samma dag gästas skolområdet av författaren och illustratören Johan Unenge som ska träffa alla fjärdeklassare på Fäladsskolan. De är fem klasser där nu så han kommer att vara där även imorgon.

Nästa vecka är det som bekant lov. Sportlov. För extra sportiga lästips kolla in vad som finns på BokLus på ämnesordet sport eller varför inte fotboll.