onsdag, december 19, 2012

Nu är det jul IGEN!

Hur gick det till?

De senaste veckorna har gått i julens tecken på Backas och Lovisas skolbibliotek. Vi har lånat ut julböcker och julpyntat och läst/berättat julsagor. Det har också återlämnats en hel det, många lärare tar terminsslutet som tillfälle att låta eleverna rensa ut och lämna tillbaka en massa böcker de är klara med.

För ettorna har jag hart Sagoskrinet och berättat "Sagan om tomteluvan" ut Sagor att läsa och berätta. Alla tvåorna har fått höra "När Elsa skulle hämta julen" (en modifierad variant av "När Putte hämtade julen") ur Olenius De vackraste julsagorna. Treorna har jag läst "Det stora tomtebygget" för, ur Troll, prinsessor och riktiga barn. (Även i den provade jag att en av gångerna byta kön på en av personerna, tomtenissen Tusse fick bli Tussa. Det är alldeles för få flickor/kvinnor i de gamla sagorna, ibland måste man hjälpa till lite).

Från och med i morgon tar skolbiblioteken på Backa och Lovisa jullov. Jag är åter på plats 7/1, full av ny energi, kraft och idéer. Väl mött då, till dess:

Många paket under granen önskar Lilla Skolbiblioteksbloggen sina läsare med denna bild av mads_klinkby på flickr


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!!!