fredag, maj 27, 2011

Dag fem: Remida!!



I dag var vi på besök på Remida i Reggio Emilia. det är ett centra där man tar emot överblivet material från industrin och annat återvinningsmaterial, som man sedan delar ut till förskolor. Det är helt gratis för skolorna, de behöver abra betala en symbolisk summa i medlemsavgift. Nästan ett helt rum var avsatt för återvinning av böcker, ett slags bytesbibliotek, där man kunde lämna en bok och ta en annan. Alla böckerna var stämplade med "Saved by Remida". På Remida har de förutom återvinningsservicen workshops med grupper av vuxna och barn. De har också utställningar som fungerar som inspiration till vad man kan gör med materialet.

Som vanligt var vi förbjudna att fotografera inne, men det var okej att ta foton på varandra. Här är en bild på en kollega. En fin bokhylla, gjord av vitmålade kabelrullar, råkade komma med i bakgrunden. Se hur fint det blev när de ställde upp böckerna efter färgen på borkomslagen!

3 kommentarer:

MW sa...

Tack Klara! Det har varit intressant att följa din Blogg,speciellt för mig som inte varit med någon gång. Detta säger MW på Lovisa

Klara sa...

Kul att höra!! Det kommer nog en rapport till i kväll, eller mi morgon förmiddag, så håll utkik!

Lotta DB sa...

Jättefin hylla! Snygg kollega! Ska bli kul att få höra mer.