torsdag, mars 18, 2010

Påsksaga, Högläsningspåse, Hagalidskolan och Bokprovning

Den här veckan jobbar vi vidare med röstandet i Bokjuryn. Ettorna, som var här i går fick också höra en saga. Eftersom det snart är påsklov, så blev det "Sagan om mamma påskhare", en lite bearbetad varant av en afrikansk djursaga.

I går kväll sjösattes den sista "Högläsningspåsen" här på Backa, i klass 1 röd. Nu har alla ettorna fått sina första påsar. Det kommer ju ytterligare en påse per klass så småningom.

I går var också jag och kollegan Lotta på Fäladsgården och ett till gäng från Skolbibliotek Syd Hagalidskolans bibliotek i Staffanstorp på kombinerat årsmöte och studiebesök. Det var mycket intressant att höra hur Maria Heimer, skolbibliotekarien på Hagalidskolan som inte bara plockat hem utmärkelsen "Årets skolbibliotekarie" (2008), utan också blivit utnämnd till "Årets skolbibliotek" (2009) av Nationella skolbiblioteksgruppen, arbetade. Mycket påminner om hur jag jobbar här, men vi har helt olika åldersgrupper, så det är kanske snarare "tänket" som är likt.

I eftermiddag bär det av till Malmö på Svenska Barnboksinstitutets Bokprovning (Läs om Bokprovningen på Svenska Barnboksinstitutets hemsida här).